Maarten vertelt over de Universitaire Studentenraad!

– Hoe bevalt het nou in die Universitaire Studentenraad?
De Universitaire Studentenraad in het kort is volop genieten en hard werken, met een lach en een traan. Ondanks alle voorbereiding begint het spel pas echt op het moment dat je zelf de12185484_1018801798140044_3692781217320450065_o touwtjes in handen neemt en daarmee ontdek je al snel dat een collegejaar op beleidsterrein erg kort is. Het is daarom extra mooi om te ervaren dat je toch een groep mensen, van het gymnasion tot het bestuursgebouw, in beweging weet te krijgen om de universiteit weer een stukje beter te maken, daar waar dat eerder nog niet op de planning stond. Daarnaast is het tweede semester een periode waarin je veelal de uitwerking ziet van veel voorwerk uit het eerste half jaar. Wat mij het meest bevalt, is het werken in een groep fanatieke en ook gezellige mensen. Iedereen zit vanuit zijn of haar eigen beweegreden in de USR. En ik vind niets mooier dan samen met anderen idealen tot een realiteit te maken.

 

– Op welk wapenfeit van het afgelopen jaar ben jij het meest trots?

Op dit moment ben ik het meest trots op de resultaten van de werkgroep activiteiten. Al vroeg in het jaar hebben we met deze groep een awereness actie opgezet om het groeiende papierverbruik onder de aandacht te brengen, een redelijke onschuldige actie met een serieuze ondertoon. Daarnaast hebben we door middel van veel organisatorische overleggen een zeer succesvolle Campusnacht neergezet, mede door de inzet van de vele verenigingen die onze Nijmeegse studentenlandschap rijk is. Hierdoor zijn we weer een stapje dichter bij de 24/7 universiteit en konden we laten zien dat de universiteit meer te bieden heeft dan alleen colleges.
– Wat hoop ik in de komende maanden nog te bereiken?

Momenteel zet ik mij in voor de actieve studenten. De groep studenten die ervoor kiest om hun kop boven het maaiveld uit te steken door bijvoorbeeld een bestuursjaar te gaan doen, een onderneming beginnen, aan topsport doen of uitblinken in de kunsten. Deze groep mensen laat zien dat studeren meer kan zijn dan alleen in de boeken zitten en veelal verrijken zij de belevingswereld van de andere studenten. Zij vormen een inspiratie voor andere studenten en zijn daarmee van onschatbare waarde. Deze groep kan ook de nodige ondersteuning gebruiken vanuit de universiteit. Graag wil ik, samen met de werkgroep, een structurele bijdrage zien te leveren voor die studenten.