AKKUraatd #6, Patty Claassens, stelt zich voor

Mijn naam is Patty Claassens en ik ben nummer zes op de AKKUraatd lijst. Echter zoals studenten meer zijn dan hun studentnummer, ben ik meer dan alleen nummer zes. Sinds 2008 studeer ik Politicologie in Nijmegen. Naast hobby’s zoals lekker eten, dansen en naar culturele evenementen gaan, van toneel tot concerten, zet ik me sinds het begin van mijn studie actief in voor de belangen van de studenten.

Al in mijn eerste jaar ben ik schaduwlid geworden van de opleidingscommissie en het collegejaar daarna ben ik voorzitter geweest van de studentgeleding van diezelfde OLC. Daarnaast ben ik bij de studievereniging voor politicologen, ismus, actief geweest en ben ik nog steeds actief in verschillende commissies. Dit jaar ben ik vice-voorzitter van de Facultaire Studentenraad van Managementwetenschappen. Ik heb dus alle nodige ervaring met medezeggenschap, maar wil me graag volgend collegejaar actief inzetten voor de studenten op de plek waar de plannen als eerste de revue passeren.

De plannen van de huidige regering lijken van de universiteit een leerfabriek te willen maken door studenten zo snel mogelijk te laten afstuderen. Ik wil het komend jaar pleiten voor de ‘student universalis’, een student die de ruimte krijgt om zich ook naast de studie te kunnen ontplooien en voor een universiteit waar docenten de tijd krijgen om aandacht te besteden aan het geven van pakkende colleges. Binnen de USR zou ik me willen inzetten om ervoor te zorgen dat er op centraal niveau kaders worden geschept die dit mogelijk maken. Deze kaders kunnen betrekking hebben op de kwaliteit van het onderwijs, bestuursmaanden en het volgen van een tweede master.

Ik heb gekozen voor AKKUraatd omdat ik gedurende de afgelopen jaren heb gemerkt dat het een club is die zich zichtbaar inzet voor de belangen van de studenten van de universiteit en op allerlei manieren de gehele studentpopulatie erbij probeert te betrekken. Ze proberen er duidelijk voor te zorgen dat regels en besluiten zo gunstig mogelijk uitpakken voor de studenten. Met AKKUraatd en AKKU deel ik het idee dat onderwijs toegankelijk moet zijn, ongeacht de achtergrond van een student. Het onderwijs dat wordt gegeven moet inspirerend zijn en hiervoor zijn goede docenten noodzakelijk. Daarnaast deel ik de mening dat de universiteit een voortrekkende rol moet hebben op het gebied van ICT en duurzaamheid.

Ik zou graag het stokje van de huidige fractieleden overnemen, samen met de vijf toppers die zich nog zullen voorstellen, en me het komende collegejaar met hetzelfde enthousiasme inzetten voor deze ideeën. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld het zorgen voor basis onderwijskwalificaties voor docenten (BKO) en afvalscheiding in de Refter. In ons verkiezingsprogramma kan je nog meer lezen over onze standpunten, maar je mag je uiteraard ook tijdens de campagne door ons laten overtuigen.

Hopelijk kunnen wij op jouw stem rekenen tijdens de verkiezingen en mag ik me volgend jaar in de USR hard maken voor de studenten!