Commissies

Als fractie zijn wij op vele manieren actief. Om dit allemaal te realiseren werken wij met verschillende commissies. In deze commissies nemen leden van de fractie deel, maar ook mensen die geen deel uit maken van de fractie. Hierdoor kunnen mensen op een laagdrempelige manier betrokken zijn bij de fractie.

AKKUraatd kent dit jaar zes commissies. Meer weten waar de commissies zich mee bezig houden? Lees dan vooral even verder!

v.l.n.r. Cecile Collin, Tessa van Erp (USR), Fatbardha Selmani (USR), Lieve Heijsters (USR), Stijn van Uffelen (USR).

Acquisitie
De fractie van AKKUraatd bestaat als werkgroep van de studentenvakbond AKKU. Zij voorzien ons voor een groot deel van financiën. De capaciteiten en ideeën van de fractie reiken echter verder dan deze middelen. De acquisitie zet zich het gehele jaar in om met ondernemers in contact te komen om de fractie extra te ondersteunen.

Campagne
Vrijwel het belangrijkste moment in het jaar voor de fractie is de verkiezingsweek in mei. In deze periode wordt het mandaat van AKKUraatd in de USR bepaald. De Campagnecommissie zet zich in om deze week zo gestroomlijnd mogelijk te organiseren voor de fractie en voorziet in de middelen en de organisatie van deze week.

Campus Rond
Één van onze terugkerende activiteiten is de Campus Rond (lees hier meer). De commissie voorziet de fractie van een jaarplanning van de Campusrondes en zorgt ervoor dat voldoende mensen gemotiveerd en beschikbaar zijn voor de Campusrondes. Daarnaast onderhoudt de commissie het contact met het Universitair vastgoedbedrijf.

Medezeggenschapscafé
Een andere terugkerende activiteit is het medezeggenschapscafé, eerder bekend als het politieke café (lees hier meer). De commissie maakt de planning en de PR voor dit evenement, daarnaast voorziet zij in de planning van het evenement.

Pleekrant
Onmisbaar geworden in de laatste jaren is de welbekende Pleekrant (zie hier meer), het leesvoer voor op de WC binnen SSHN complexen. De Pleekrantcommissie werkt hard om de pleekrant van actuele en frisse inhoud te voorzien. Daarnaast houdt zij zich bezig met het ontwerpen en verspreiden van het medium.

Public Relations
AKKUraatd is zeer actief in de studentenmedezeggenschap en daarbuiten. De social media moeten worden bijgehouden, de website moet up to date blijven en daarnaast is het belangrijk om als fractie zichtbaar te zijn. De PR commissie zet zich met hart en ziel in om de zichtbaarheid van de fractie op alle te behouden en/of verbeteren.

Heb je nog vragen over commissies of wil je meer weten? Laat het ons weten, mail naar cecile@akkuraatd.nl en dan zal zij zorgen dat je vraag wordt behandeld. Daarnaast vergaderen wij elke vrijdag waarbij ook de commissies aan bod zullen komen. Heb je interesse deel te nemen of om je mening te geven, mail ons dan.

13177531_1128259413860948_7299249485672956287_n