#16 Arnaud van Vierzen

Als vierdejaars Geneeskundestudent loop ik net als vele anderen te wachten op het moment dat ik eindelijk in het ziekenhuis mag gaan werken. Wat ga je doen met de jaar wachttijd? Mij inzetten voor dingen die ik belangrijk vind natuurlijk!

Momenteel ben ik voorzitter van Taskforce QRS Nijmegen en zit ik in het landelijke bestuur Taskforce QRS NL. Met onze stichting proberen wij zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Mijn grootste droom is dan ook dat elke student leert reanimeren. Ik durf zelfs te stellen: een stem op mij is een stem voor reanimatie.

Ik moet tevens iets bekennen. Ik heb zelf nooit gestemd voor de studentenraad. Waarom ben je dan bij AKKUraatd gegaan hoor ik jou je afvragen? Ten eerste, de universiteit kan altijd beter en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik heb tot nu toe namelijk veel plezier beleefd op de universiteit en ik wil graag dat dit in de toekomst ook zo blijft. Ten tweede heb ik gemerkt dat er nog altijd veel verbeterd kan worden bij het nieuwe curriculum van geneeskunde en ik vind het belangrijk dat er een stem voor Geneeskunde komt. Maar nu heb je alleen verteld waarom je mee wilt doen, niet waarom je specifiek voor AKKUraatd hebt gekozen. Nou nu je het toch vraagt, ik zie nu in hoe belangrijk medezeggenschap is en als ik had moeten stemmen dan zou ik AKKUraatd hebben gestemd. AKKUraatd komt, naar mijn mening, niet alleen met standpunten die goed verkopen maar levert vooral oplossingen voor problemen die echt spelen.

Wil je meer weten? Je mag mij altijd bereiken of aanspreken!

[For English click here!]