#4 Fabian Engelsman

Ik ben Fabian Engelsman, 20 jaar oud en tweedejaars student Business Administration.

Tijdens het begin van mijn studie voelde ik mij al snel beperkt door de aangeboden lesstof. De grondbeginselen van het economie-onderwijs zijn achterhaald en zorgen naar mijn mening voor een mismatch tussen opleiding en praktijk. Juist omdat het onderwijs zo bepalend is in hoe wij onze samenleving vormgeven, is het essentieel dat het studenten klaarstoomt met kennis die ook daadwerkelijk relevant en toepasbaar is. Wat mij betreft vraagt dat om een transitie naar een soort onderwijs waarin duurzaamheid een leidende rol speelt. Het duurzaamheidsvraagstuk is immers een van de grootste uitdagingen die voor ons ligt.

Ik voel mij vereerd dat ik vanuit AKKUraatd mijn idealen kan nastreven door mijn passie en kennis rondom duurzaamheid in te zetten voor een beter onderwijs. Ik geloof erg in synergie en zie er dan ook naar uit om samen te werken met andere gedreven studenten.

Naast mijn studie speel ik cello in het gezelligste studentenorkest ooit; het Nijmeegs Studentenorkest.

Hopelijk kan ik op jouw stem rekenen!


My name is Fabian Engelsman. I am 20 years old and I am a Business Administration student.

My affinity with sustainability, starting from a young age, combined with a fascination for economics at high school, resulted in my everlasting ambition to connect the two. During high school education, I explored a wide variety of issues related to people and planet and their intimate connection with our economy. It soon became evident that it needs a new and fundamentally different leadership to deal with the disruptive change arising from global challenges such as climate change.

Since education shapes future societies, it is vital that it provides us with both relevant and applicable knowledge. Unfortunately, economics education is based on outdated theories which are no longer applicable in the real world. Hence there is a need for change towards an education in which sustainability plays a leading role.

I feel honored to be part of AKKUraatd and am looking forward to putting my words into action, striving for an even better education.

Besides my studies, I play the cello in the most companionable student orchestra; het Nijmeegs Studentenorkest.

Hopefully I can count on your vote!