#5: Merle Bonefaas stelt zich voor

Mijn naam is Merle Bonefaas, ik ben 22 jaar. Op dit moment ben ik bezig met de laatste vakken van mijn bachelor rechtsgeleerdheid. Volgend jaar wil ik beginnen aan mijn masters Nederlands recht en fiscaal recht. Graag wil ik dat aanvullen met een plek in de USR namens de fractie AKKUraatd. Ik werk op dit moment als hoofd vestigingsmedewerker Nijmegen bij een landelijk organisatie die bijlessen verzorgt. Mijn passie is toneelspelen, ik ben dan ook regelmatig in het Lindenberg theater te vinden.

Ik heb voor AKKUraatd gekozen omdat bij deze fractie onderwijs en ontwikkeling in de breedste zin van het woord centraal staan. Ik vind het belangrijk dat iedere student de studieroute kan kiezen die bij hem of haar past, zonder dat daarbij allerlei barrières worden opgeworpen. Juist in je studietijd moet er ruimte zijn voor persoonlijke ontwikkeling, dit betekent dat de actieve student moet worden ondersteund in plaats van tegengewerkt. Ook studenten die in de loop van hun studietijd een bredere interesse ontwikkelen en een tweede studie willen gaan doen moeten die mogelijkheid houden. Verder moet studeren zo aantrekkelijk mogelijk worden gemaakt voor de student, bijvoorbeeld door goede faciliteiten en werkplekken op de universiteit, maar ook door kwalitatief goede colleges.