#5 Sofie Buesink

[For the English, click here].

Ik ben Sofie Buesink, 18 jaar oud en eerstejaars biologiestudente aan de Radboud Universiteit. Mocht je je ooit afvragen wie dat roodharige, over-enthousiaste kind is dat heen en weer over de campus huppelt: that’s me!

Ik ben ongelofelijk trots om te mogen zeggen dat ik dit jaar in de medezeggenschap betrokken mag zijn als lijsttrekker voor AKKUraatd. Naast het vervullen van deze rol ben ik buiten mijn studie actief in de debatwereld (bijvoorbeeld bij studentendebatvereniging Trivium) en werk ik in de bediening. Als ik daarbuiten nog tijd over hou kan ik ongelofelijk genieten van lezen, koken, zeilen en blokfluiten (ik beloof dat dit niet zo suf is als het klinkt).

Ik vind het heel erg belangrijk dat studenten de kans krijgen om beleid van “hogerop” te controleren en zo nodig aan te passen. Zo enthousiast en vrolijk als ik ben, zo kritisch (en soms een tikkeltje gefrustreerd) kijk ik naar beleid, vooral als het gaat om studentenwelzijn, duurzaamheid en een inclusieve medezeggenschap. De kritische en activistische houding van AKKUraatd spreekt me dan ook heel erg aan.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich vertegenwoordigd voelt: niet iedereen heeft immers tijd en zin om alsmaar dossiers te lezen. Daarom vind ik het extra tof dat ik als eerstejaars in de medezeggenschap betrokken mag zijn, omdat wij sjaars vaak ondervertegenwoordigd zijn.

Behalve kritisch ben ik gelukkig ook heel gezellig. Spreek me dus vooral een keer aan als je vragen of feedback hebt, of gewoon omdat het kan!