#9 Joan Dao

[For the English version, click here.]

Mijn naam is Joan Dao, ik ben 21 jaar oud en inmiddels alweer bijna vier jaar lang student Tandheelkunde. Na een verleden van medezeggenschap en belangenbehartiging tijdens mijn middelbare schooltijd, heb ik op de universiteit deze draad weer opgepakt. Heel wat commissiewerk bij een aantal verenigingen en een bestuursjaar als vicevoorzitter bij NSJV Fudoshin verder, heb ik dit jaar de eer om de penningmeester van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) te mogen zijn. Naast fervent sportster met een passie voor zowat iedere sport(maar in het bijzonder stijldansen, paaldansen en judo), ben ik ook regelmatig in een theaterzaal te vinden kijkende naar of helpende met een voorstelling.

Op de universiteit moet er voor iedere student de ruimte en de mogelijkheid zijn om zichzelf ten volste te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Dat gaat verder dan puur het academische vlak, want naast je studie valt er enorm veel te beleven en te leren voor degenen die dat willen. Naar mijn mening staat de campus hier als locatie in centraal. Dat betekent dat naast de functie van de campus als academisch bolwerk, de campus ook een ontmoetingsplaats hoort te zijn met voldoende plaats en faciliteiten voor sport, cultuur, religie en maatschappelijke betrokkenheid op de campus. Juist dat campusgevoel en het creëren van een zogenoemde ‘community’ is beter te realiseren wanneer we ook van elkaar kunnen zien wat we doen.

Samen met mijn collega’s op de lijst en de rest van de fractie van AKKUraatd gaan wij er dit jaar en de komende jaren voor strijden om onder andere dit te bereiken. Wil je weten waar ik (en mijn collega’s) ons namens AKKUraatd verder nog voor in zetten? Spreek me dan een keertje aan, stuur me een berichtje en/of lees ons Verkiezingsprogramma een keertje door!