#9 Roos Lips

Mijn naam is Roos Lips, ik ben 22 jaar oud en studeer geschiedenis. Naast mijn studie ben ik actief als bestuurslid bij Studentenvakbond AKKU en werk ik op de campus als portier. Ik zie de campus als een belangrijke plek in het leven van veel studenten en ik vind daarom dat de campus een fijne plek moet zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. Ik wil me graag inzetten voor een toegankelijke en inclusieve campus. Dit gaat van betere begeleiding en faciliteiten voor studenten met mentale en/of fysieke beperkingen tot het doorbreken van taboes rondom gender en seksualiteit. Daarnaast wil ik me ook inzetten voor meer praktische zaken zoals ruimere openingstijden van faciliteiten, fijne werkplekken en meer groen in de gebouwen. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik me dit jaar verkiesbaar gesteld namens AKKUraatd.