Activiteiten

AKKUraatd is meer dan alleen maar een fractie die zich inzet in de Universitaire Studentenraad. Op verschillende manieren proberen we zichtbaar te zijn en input te vragen aan studenten en geïnteresseerden. Ook willen we een actieve bijdrage leveren aan het debat over onderwijs-gerelateerde onderwerpen op de Radboud Universiteit. Op welke manier we dat willen doen, kun je lezen op deze pagina’s:

De campus rond met AKKUraatd
Zo’n 12 keer per jaar, het liefst 2 keer op elke faculteit, gaat AKKUraatd met ‘de paal’ naar een locatie op de universiteit om input te verzamelen van studenten. We verzamelen dan input (problemen, suggesties, complimenten, e.d.) d.m.v. Post-Its op de paal. Wij gaan daar gelijk mee aan de slag en zullen in de daarop volgende week een verslag publiceren over de opgeplakte punten. Lopen zaken langer door, volg ons dan op Facebook of kom een keer terug op de website om de voortgang te polsen.

-De Toilet Paper
De Toilet Paper (voorheen Pleekrant), ookwel ‘lichte lectuur voor op het kleinste kamertje’, verschijnt zevenmaal per jaar. In de Pleekrant staan met name de dagelijkse bezigheden van AKKUraatd binnen de USR. De Pleekrant verschijnt in een oplage van vijfhonderd stuks en wordt door AKKUraatd opgehangen op de toiletdeuren van de Nijmeegse SSH&-complexen.

-De Nacht van de Energie
AKKUraatd staat voor een duurzame campus op iedere mogelijke manier. Eerdere jaren steunden wij de Nacht van de Nacht, een landelijk initiatief dat ook lokaal werd opgepakt, maar niet van de grond kwam. Wij geloven dat er veel meer in zit en hebben daarop in samenwerking met het UvB meermaals de Nacht van de Energie georganiseerd. Hierbij worden studenten geïnformeerd over het duurzaamheidsbeleid van de universiteit, komen verschillende duurzame studentenpartijen aan het woord en krijgen deelnemers een rondleiding over de campus. 

-Duurzame lunch
Een aantal keer per jaar kan jij samen met ons en AKKUduurzaam voor maar € 1,50 een duurzame lunch komen eten in de Ondergang. Dit is niet alleen verstandig, maar ook nog eens heel lekker! Wij vinden het belangrijk dat studenten erachter komen dat duurzaam lunchen geen moeilijke opgave hoeft te zijn. Via Facebook-evenementen houden we je op de hoogte van de data en tijden van deze lunches.  

-De Week van…
De medezeggenschap en de activiteiten van de fractie zijn voor veel studenten een ver-van-mijn-bed-show. Om de medezeggenschap dichter bij de student te brengen, geven wij door middel van blogs een inkijkje in het reilen en zeilen van AKKUraatd. Wij laten daarmee niet alleen zien hoe wij zaken aanpakken, maar ook wat wij aanpakken! Op deze manier proberen wij zo transparant mogelijk te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − drie =