Activiteiten

AKKUraatd is meer dan alleen maar een fractie die zich inzet in de Universitaire Studentenraad. Op verschillende manieren proberen we zichtbaar te zijn en input te vragen aan studenten en geïnteresseerden. Ook willen we een actieve bijdrage leveren aan het debat over onderwijs-gerelateerde onderwerpen op de Radboud Universiteit. Op welke manier we dat willen doen, kun je lezen op deze pagina’s:

De campus rond met AKKUraatd
12 keer per jaar, 2 keer op elke faculteit, gaat AKKUraatd met ‘de paal’ naar een locatie op een faculteit om input te verzamelen van studenten. Het bestaat uit het een dag verzamelen we input (problemen, suggesties, complimenten, e.d.) d.m.v. Post-Its op de paal. Wij gaan daar gelijk mee aan de slag en zullen in de daarop volgende week een verslag publiceren over de opgepakte punten. Lopen zaken langer door, volg ons dan op Facebook of kom een keer terug op de website om de voorgang te polsen.

-De Toilet Paper
De Toilet Paper (voorheen Pleekrant), ookwel ‘lichte lectuur voor op het kleinste kamertje’, verschijnt zevenmaal per jaar. In de Pleekrant staan met name de dagelijkse bezigheden van AKKUraatd binnen de USR. De Pleekrant verschijnt in een oplage van vijfhonderd stuks en wordt door AKKUraatd opgehangen op de toiletdeuren van de Nijmeegse SSHN-complexen.

-AKKUluncht
AKKUraatd is over het algemeen op een professionele manier bezig met de inhoudelijke zaken die spelen op de universiteit. Om ook op een informele manier hier invulling aan te geven, organiseren we iedere periode een medezeggenschapslunch. Vorige jaren organiseerden wij het Medezeggenschapscafé om op een laagdrempelige manier met mensen in discussie te gaan. Dit jaar willen we graag met een broodje om de tafel zitten om wederom over onderwerpen te spreken die wij via de medezeggenschap kunnen aanpassen.

-De Week van…
De medezeggenschap en de activiteiten van de fractie zijn voor veel studenten een ver-van-mijn-bed-show. Om de medezeggenschap dichter bij de student te brengen, geven wij door middel van blogs een inkijkje in het reilen en zeilen van AKKUraatd. Wij laten daarmee niet alleen zien hoe wij zaken aanpakken, maar ook wat wij aanpakken! Op deze manier proberen wij zo transparant mogelijk te zijn.

-De Nacht van de Energie 
AKKUraatd staat voor een duurzame campus op iedere mogelijke manier. Eerder in het jaar steunden wij de Nacht van de Nacht, een landelijk initiatief dat ook lokaal werd opgepakt. Door een gebrek aan aanmeldingen kwam deze activiteit niet van de grond. Wij geloven dat er veel meer in zit en hebben daarop in samenwerking met het UvB de Nacht van de Energie georganiseerd. Hierbij worden studenten geïnformeerd over het duurzaamheidsbeleid van de universiteit, komen verschillende duurzame studentenpartijen aan het woord en krijgen deelnemers een rondleiding over de campus.