AKKUraatd introduceert de studentenhovenier!

Studentenfractie AKKUraatd wil een studenthovenier introduceren op de Radboud Universiteit. Fractievoorzitter Noah Vetter legt in het kort uit wat AKKUraatd met de studenthovenier wil bereiken: “De studenthovenier is een uitgelezen mogelijkheid om onze studenten te betrekken bij het groen binnen de campusgebouwen. In de vorm van een bijbaan kunnen studenten zo kennis opdoen over plantensoorten, biodiversiteit en het hoveniersvak.”

AKKUraatd heeft ook de hoop dat dit initiatief ervoor zorgt dat het groen binnen de campusgebouwen zal toenemen. Vetter: “Groen, écht groen. Helaas zien we nog teveel ‘nepplanten’ in de campusgebouwen terwijl juist de echte planten een positieve invloed kunnen hebben op de luchtkwaliteit en ook de aantrekkelijkheid van de campus.”

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen? Vetter: “In de aanloop naar de jaarlijkse verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad is er samen met nieuwe kandidaten van AKKUraatd gewerkt aan ons nieuwe verkiezingsprogramma. Door deze samenwerking met de bestaande fractie en nieuwe lijst is onder andere de studenthovenier uit de bus gekomen. Hopelijk kunnen we volgend jaar verder bouwen op deze samenwerking.”

Klinkt goed! Wanneer kan de studenthovenier beginnen? Vetter: “Ons initiatief is goed op weg, maar de details moeten nog worden uitgewerkt. Intussen zijn we aan het inventariseren welke studenten geïnteresseerd zouden zijn in deze bijbaan, dus daar houden we ons de komende tijd mee bezig. Als alles meezit kunnen de eerste studenten over een paar maanden al beginnen met groene vingers kweken.”

Studeer je aan de Radboud Universiteit en ben je geïnteresseerd in het worden van één van de eerste studenthoveniers? Neem contact op en stuur een mail naar akkuraatd@akku.nu.