Opinie

AKKUraatd te gast bij radiostation N1

Job Veltman

AKKUraatd was afgelopen zondag (22-10-2017) uitgenodigd bij N1 in het programma Studio de Streek, samen met asap, om te praten over de Universitaire Studentenraad. Verschillende topics werden aangestipt, zoals studentenwelzijn en internationalisering.

Job legt perfect uit wat onze vier speerpunten zijn: goed onderwijs, een studentenleven voor iedereen, een duurzame universiteit en sterke medezeggenschap. Een studentenleven moet voor iedereen zijn: niet alleen voor actieve studenten maar ook voor studenten met een beperking, studenten die niet lekker in hun vel zitten of mantelzorger zijn. ‘Het is een groot probleem en dit is te lang te veel onderschat hoeveel druk er komt kijken bij je studie’.

Verder vertelt hij wat AKKUraatd onderscheidt van asap. Behalve onze focus op duurzaamheid, is AKKUraatd onderdeel van de Studentenvakbond, waar een schat aan kennis aanwezig is over medezeggenschap maar ook over veel andere onderwerpen. Bovendien is AKKU onderdeel van de Lsvb, het landelijke netwerk voor studenten. Hierdoor is veel uitwisseling mogelijk.

Als laatste belangrijke onderwerp wordt internationalisering aangestipt. Er is een petitie gestart  door psychologiestudenten op de Radboud Universiteit om het niveau van Engels onder sommige docenten aan te kaarten. Docenten zouden alleen college in het Engels moeten geven als hun niveau op peil is, maar ook alleen als het de algehele onderwijskwaliteit ten goede komt. AKKUraatd is van mening dat het niet zo zou moeten zijn dat de kwaliteit van college ten koste gaat van targets met betrekking tot internationalisering.

AKKUraatd is erg blij met het feit dat N1 aandacht wil besteden aan het belang van de medezeggenschap! Wij willen hen hierbij dan ook bedanken voor de uitnodiging. Samen met alle studenten willen we de universiteit nog beter maken.

Het programma terugluisteren kan hier (vanaf 08:40).