Beveilig je gegevens!

Privacy is een belangrijk thema voor AKKUraatd en daarom willen wij jullie graag voorzien van tips voor het zo goed mogelijk beveiligen van je (persoons)gegevens:

  1. Laat de harde schijf van je laptop encrypten. Dit betekent dat de harde schijf versleuteld wordt en er bij diefstal geen toegang is tot je gegevens. De medewerkers van de ICT servicebalie in de UB helpen je hierbij graag.
  2. Zorg ervoor dat je laptop is voorzien van degelijke anti-virussoftware. Op Surfspot kun je als student voor slechts 2 euro F-Secure downloaden!
  3. Abonneer op een VPN-provider om te voorkomen dat hackers jouw gegevens onderscheppen. Zet daarom een VPN verbinding op wanneer je bijvoorbeeld wil internetbankieren. Er zijn meerdere gratis VPN-diensten, waaronder Tunnelbear en Hide.Me VPN.
  4. Openbare draadloze wifi is namelijk niet altijd even veilig. Verstuur daarom nooit persoonsgegevens over openbare wifi maar gebruik je 3/4G-netwerk.
  5. Niet alle websites zijn even veilig. Op http-domeinen kunnen je gegevens makkelijk worden onderschept. Download daarom de https everywhere-extensie in je browser. Deze applicatie zet alle domeinen automatisch om in een beveiligde omgeving.

Meer tips kun je vinden op ru.nl/privacy.