Brief aan het CvB over decentrale selectie

Het hoger onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht etniciteit, sociale klasse, religie of gender. Studentenfractie AKKUraatd heeft daarom een brief geschreven aan het College van Bestuur (CvB) van de Radboud Universiteit, met twee mogelijke bedreigingen voor deze toegankelijkheid.

Het blijkt namelijk dat de huidige vorm van decentrale selectie onvoldoende toegankelijk is, maar een bepaalde groep in de samenleving bevoordeelt. Daarnaast bieden commerciële bedrijven trainingen aan, zodat aspirant-studenten zichzelf beter kunnen voorbereiden op de selectie. Hierdoor maken zij meer kans om binnen te komen bij geneeskunde. Dit is echter enkel weggelegd voor de aspirant-studenten waarvan de ouders zich een dergelijke training kunnen veroorloven. 

Studentenfractie AKKUraatd vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft in de decentrale selectie. Daarom verzoeken we het CvB om twee maatregelen te nemen, namelijk het onderzoeken van de huidige selectiecriteria en het aanbieden van een gratis voorlichtingsactiviteit. 

Ben je benieuwd naar de volledige brief? Lees deze hier