Campusrondes

Campusronde bij de Faculteit der Medische Wetenschappen

Maandagmiddag 27 november staan we met AKKUraatd op de Medische faculteit. We komen er achter dat de Medische studenten  geen vaste pauzetijd hebben en dat we daardoor helaas minder studenten spreken dan we zouden willen. Maar alle punten die we hebben meegekregen lees je in dit verslag!

Een student kaart hetzelfde probleem aan als wat wij al ondervonden: er zijn geen vaste pauzetijden. Dit is onhandig als je iets op een andere faculteit zou willen doen. Daarnaast is niet op elk moment het restaurant open waardoor sommige studenten de openingstijden wat ruimer zouden willen. Aan andere ruimten kan ook wat verbeterd worden. De temperatuur in de medische bibliotheek is een punt dat meerdere studenten noemen. Daarnaast mogen er ook meer stopcontacten komen in de studieruimtes. Om het studeren nog beter te laten verlopen zouden de studenten ook betere koffie willen hebben. 

We spreken met minder studenten dan normaal maar we horen bij de studenten die we spreken wel veel dezelfde problemen. Er wordt veel genoemd dat vakken en tentamens beter gepland kunnen worden. Die planning mag namens sommigen ook wel eerder beschikbaar zijn omdat ze niet altijd goed op tijd hun aankomende rooster weten. De tentamens zouden niet tegelijk gepland moeten worden met de minoren die je kan volgen. Want daardoor wordt beiden volgen onmogelijk gemaakt. De uitslagen van tentamens mogen sneller online komen en ook de onderwerpen voor tentamens zijn niet altijd even duidelijk.

De studiedruk in de master van de Biomedische Wetenschappen is erg hoog door de korte periodes voor vakken. Studenten vinden ook dat de studiedruk hoger wordt door de matige structurering van de studiestof. Ook online hebben de studenten nog een paar verbeterpunten. De wifi is niet op elke plek bereikbaar en op blackboard moeten sommige docenten meer duidelijk aanbrengen. Hopelijk krijgen we de volgende campusronde meer studenten te spreken en kunnen we meer verbeterpunten aan gaan pakken!