Campusronde bij Tandheelkunde

Op 11 december was AKKUraatd voor het eerst een keer bij Tandheelkunde. We stonden voor de TFV-kamer waar ondanks de code rood nog best wat studenten aanwezig waren. We hebben de studenten gevraagd naar hun kritiek en hun nieuwe gebouw. De studenten vinden het mooi maar hebben ook nog enkele aanmerkingen. Deze hebben wij allemaal opgeschreven en ook hun andere verbeterpunten kan je lezen in dit verslag.

Gebouw
Het gebouw van tandheelkunde is kort geleden verbouwd en het ziet er heel mooi uit. De meeste studenten vinden ook dat het mooi is geworden. De studenten laten wel weten dat ze wat sommige zaken betreft meer inspraak hadden willen hebben. Er zijn enkele dingen waar ze niet tevreden over zijn. Ze hadden graag meer computers willen hebben want als het heel druk is zijn er soms te weinig plekken met pc’s. Zelf een laptop meenemen vinden ze ook fijn maar in sommige collegezalen en in studiewerkplekken zijn er ook te weinig stopcontacten. Er wordt ook vaker genoemd dat er te weinig studieplekken zijn om met en groep te kunnen werken. In de bibliotheek in het gebouw is er ook een stilteruimte maar deze zit vast aan de gewone ruimte zonder dat die afgesloten is. Hierdoor is de stilteruimte dus geen echte stilteruimte en dat vinden veel studeten niet fijn.

Andere klachten rondom het gebouw is dat sommige zalen te warm zijn en dat is niet fijn om je te concentreren. De openingstijden van sommige faciliteiten zouden ruimer mogen van de studenten. Daarnaast wordt er ook gezegd dat de wc’s vaak kapot zijn en dat de kluisjes voor de spullen eigenlijk iets te klein zijn om al je spullen in kwijt te kunnen. Een punt wat ook veel studenten noemen is het feit dat ze ook graag een medewerkerspas zouden willen waar je alles mee kan net zoals in het ziekenhuis zelf. Bij tandheelkunde hebben ze twee verschillende passen met functies en alles in één pas zou veel handiger zijn. Als laatste oppert een student dat een slaapzaal voor middagdutjes ook heel fijn zou zijn. Dit laat ons denken dat de werkdruk misschiet toch iets te hoog is dan.

Diensten
De studenten laten ook veel klachten horen over verschillende diensten. De meeste hiervan gaan over het eten dat aangeboden wordt in het nieuwe gebouw. Ze vinden dat er te weinig aanbod is en dat de openingstijden ook te kort zijn en dat ze dus niet op elk gewenst moment iets kunnen eten. Ook zou het eten volgens veel studenten goedkoper kunnen en pleiten sommigen voor gratis koffie in de ochtend. De studenten zouden ook in sommige studieruimtes wel willen eten en drinken tijdens het studeren.

Daarnaast zijn er ook nog klachten over het aantal jassen dat beschikbaar is. Er zijn te weinig jassen en er zijn ook niet altijd alle maten. De studenten vinden de eilandjescultuur op de universiteit wel jammer omdat ze toch vaak alleen in hun eigen gebouw zitten. Ze zitten echter wel vaak in de UB maar vinden dat daar een systeem zou moeten komen waardoor er alleen studenten van de RU kunnen studeren.

Onderwijs
Ondanks dat de studenten veel te zeggen hebben over het gebouw en de faciliteiten, hebben ze ook nog een aantal punten over het onderwijs. Een paar studenten vinden dat het curriculum te hoge eisen heeft en dat de werkdruk heel hoog is. Echter wisten de studenten dat wel toen ze begonnen aan de studie. Een veel voorkomend punt wat ook bij tandheelkunde speelt zijn de weblectures. De studenten willen graag meer colleges online zien. Ze willen ook graag hun oude vakken op blackboard kunnen zien. Nu gaan die vakken meteen weg waardoor je niet oude stof kan terug zoeken wat wel heel fijn kan zijn. Als laatste wordt genoemd dat een paar studenten graag meer contact met de patiënten willen hebben in de opleiding.