Campusrondes

De Campus Rond bij het Huygensgebouw!

Huygensgebouw 13-04-2016

Te hoge en te lage druk bij FNWI

Woensdag 13 april is Henry V gekroond, is de luchttank van Apollo 13 ontploft en heeft in 2016 de Campusronde van FNWI plaatsgevonden. Het is de tweede keer dat wij dit college jaar op de faculteit van Natuurkunde Wiskunde en Informatica hebben gestaan en dat blijkt ook uit de respons. De input hebben wij verdeeld volgens onze pijlers.

Goed onderwijs

Zoals we gewend zijn van de studenten in het Huygensgebouw zijn ze veelal erg tevreden. De eerstejaars informatica studenten konden alleen maar positieve opmerkingen plaatsen over hun opleiding. Goede vakken, een prettig rooster en goede voorbereiding op het tentamen. De meerjarige wiskunde studenten waren over het algemeen tevreden over hun opleiding, alhoewel zij deze opleiding graag in het Engels zien verschijnen.

Een faciliteit die nauw verbonden is met onderwijs is het gebruik van science accounts en de elektronische leeromgeving. Studenten van FNWI zijn erg te spreken over de mogelijkheden van dit account en over het gebruiksgemak op de faculteit. Het functioneert daarnaast wel als een drempel om plaats te nemen op andere plekken op de campus zoals de Universiteitsbibliotheek. Blackboard en het persoonlijk rooster werken daarnaast wel overal naar behoren en dat leverde enkele complimenten op.

Bruisend studentenleven

Het studentenleven is meer dan alleen boeken, alhoewel de lange openingstijden van de UB soms anders doen vermoeden. Bij FNWI dachten ze hier hetzelfde over en is schijnbaar besloten om de bibliotheken in het Huygens minder lang open te laten. Voor het zelf invullen van je dag en voor het deelnemen aan verschillende activiteiten is het van belang dat studenten lang terecht kunnen in de bibliotheek. Wij gaan navraag doen naar deze ontwikkelingen.

Goede faciliteiten

In het Huygens kun je niet alleen terecht met je eigen science account, de faculteit heeft ook een geheel eigen printsysteem. De vele klachten over Péage zijn echter ook voor de FNWI’ers niet te missen en zij vrezen voor het invoeren van dit systeem op de faculteit. De mening van de benaderde studenten is duidelijk, geen Péage in het Huygens.

De klimaatbeheersing van de computerlokalen is bijgeschaafd en dat hebben de studenten gemerkt. Zo nu en dan wat vaker een raam dat de mogelijkheid heeft om open te gaan zou wel fijn zijn. Daar gaan we voor om de tafel zitten. De verbetering van de Wifi heeft ook het leven van veel studenten een stuk aangenamer gemaakt, appen op de WC is weer helemaal een ding.

Maar het hoofdthema van de dag is de te hoge en te lage druk bij FNWI. Het is een probleem waar studenten dagelijks mee geconfronteerd worden. De kraantjes bij de wc veroorzaken óf een tsunami aan water door een te hoge waterdruk, óf een straaltje waarmee je de zeep niet goed kan laten schuimen. AKKUraatd gaat op onderzoek uit!

IMG_2381