De Campus Rond bij Sociale Wetenschappen

Op donderdag 22 november vond de tweede campusronde plaats op de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW). Opnieuw is in samenwerking met de Facultaire Studentenraad (FSR) van FSW input verzameld over de universiteit, de faculteit en verschillende opleidingen. Die punten die hieruit naar voren gekomen zijn, worden bekeken door de inhoudelijke commissie van AKKUraatd, onze USR-leden en worden doorgestuurd naar de FSR FSW, zodat zij er ook mee aan de slag kunnen. Ben jij benieuwd welke dingen spelen op de Faculteit der Sociale Wetenschappen? Lees dan verder!

De campusronde in het Spinozagebouw

De meeste klachten werden gehoord over het aantal studiewerkplekken, want studenten vinden dat er een groot tekort is. Ze missen groepswerkplekken en plekken om met je laptop te werken, zowel voor overleg als in stilte. Hierover is het meeste gehoord tijdens deze campusronde. Daarnaast blijkt het te koud te zijn, zowel in de collegezalen in Spinoza als in de collegezalen in het collegezalencomplex. Ook de lokalen van het Spinozagebouw blijken koud en de scriptiewerkplaats op de tweede verdieping. Studenten vinden verder dat er te weinig stopcontacten zijn in de collegezalen en dat de zonwering in Spinoza niet (optimaal) werkt, omdat het zich niet aanpast aan de weeromstandigheden, maar standaard ingesteld staat. Studenten willen meer fietsenstallingen en hopen op een snelle bouw van het nieuwe gebouw voor FSW. Studenten die moeten werken in de sociotheek zijn ontevreden over de openingstijden, er blijkt herrie te zijn tijdens tentamens en er zijn te weinig plekken om te ontspannen. Als oplossing hiervoor wordt genoemd om meer faciliteiten als het CultuurCafé te  realiseren. Als laatste merkt een student op dat er te weinig ruimte is voor het katholieke geloof in de Studentenkerk.

Studenten vinden het eten op de campus te duur. Als oplossing daarvoor wordt gratis koffie over de gehele campus voorgesteld. Mocht dat niet lukken, zouden (Duitse) studenten wel graag zien dat creditcards geaccepteerd worden voor koffie. Verder zien studenten graag dat er meer vers eten door de dag en meer variatie aangeboden wordt. Daarnaast hopen studenten dat er fonteinen geplaatst kunnen worden, om je flesje water bij te vullen, in plaats van dat op de wc te moeten doen. Als laatste wordt voorgesteld om gebruik te maken van een herbruikbaar bekersysteem.

Eerstejaarsstudenten hebben uitleg over Brightspace gemist. Een verbeterpunt is daarom de online communicatie, bijvoorbeeld door het aanbieden van inwerking over Brightspace, niet alleen aan eerstejaarsstudenten, maar aan alle studenten. Sowieso missen de studenten goede begeleiding en vinden ze dat er te weinig rekening gehouden wordt met bijbaantjes. Sommige studenten moeten nu eenmaal werken naast het studeren om rond te komen, maar hier wordt geen rekening mee gehouden. Als oplossing voor het verminderen van de kosten om te studeren, wordt het goedkoper of gratis maken van studieboeken genoemd, of het aanbieden van goedkopere of gratis e-books.

Studenten noemen verder dat ze meer openheid over de richtlijnen rondom het BSA gewenst vinden, net zoals een professionele, maar kleinere afstand tussen studenten en docenten. Verder is er behoefte aan een duidelijk en transparant raadssysteem. Het Engels van docenten op de faculteit blijkt niet altijd als voldoende beoordeeld te worden door docenten. Specifiek voor psychologie bestaat onvrede over de communicatie over de Nederlandse track en de toename van het Engels in deze track. Specifiek voor pedagogische wetenschappen bestaat er onvrede over het vak ontwikkelingsproblemen, omdat er te weinig begeleiding is, er te weinig handvatten worden gegeven en de opdrachten onduidelijk zijn. Hierdoor is het lastig de opdrachten uit te voeren.

Studenten delen hun mening over de Faculteit der Sociale Wetenschappen

Blijf op de hoogte van de vorderingen van de punten die deze campusronde naar voren zijn gekomen via onze Facebookpagina, of vergader een keer met ons mee! Mail naar info@akkuraatd.nl voor meer informatie.