De Fractie Stelt zich voor!

11. Foto Roos Lourier (KLEIN)Ik ben Roos Lourier en ik zit in het derde jaar van de bachelor scheikunde en verblijf momenteel in Zuid-Korea. Binnen AKKU ben ik actief bij DuKo, een werkgroep die een kortingskaart regelt voor studenten waarmee korting gekregen kan worden bij verschillen biologische of duurzame bedrijven in Nijmegen. Duurzaamheid op de campus vind ik belangrijk. Geen onnodige verlichting ’s nachts op de campus en het scheiden van afval op meer plekken lijken mij al een hele verbetering! Naast een duurzamere campus vind ik het echt nodig dat het makkelijker wordt voor studenten om tijdens hun studie een minor of stage in het buitenland te doen. Informatie hierover zou duidelijker en toegankelijker moeten zijn. Daar wil ik mij voor inzetten!

Mijn naam is Eveline Knapen 09. Foto Eveline Knapen (KLEIN)en afgelopen jaar stond ik op de lijst voor AKKUraatd en dit college jaar neem ik deel aan de fractie! Afgelopen jaar maakte ik deel uit van het bestuur van de RAGweek en op dit moment zit ik voor mijn derde jaar van de bachelor Communicatie- en informatiewetenschappen in Colorado! Medezeggenschap heeft me altijd al sterk geïnteresseerd. Als actief student zie ik dat er veel zaken goed gaan op de universiteit, maar dat er ook veel zaken beter kunnen. Dankzij ons sterke verkiezingsprogramma, hoop ik de Nijmeegse student daarmee te kunnen ondersteunen. Zo vind ik het belangrijk dat actieve studenten de ruimte krijgen om gemakkelijk andere activiteiten naast hun studie te combineren. Aangezien ik over enkele maanden zelf in de Verenigde Staten ga studeren, vind ik internationalisering een erg belangrijk thema waar ik mij graag sterk voor wil inzetten. Ten slotte vind ik duurzaamheid een belangrijk aspect om aan te kaarten. De universiteit dient een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid in te nemen. Het is daarom belangrijk dat studenten op de universiteit makkelijker de optie krijgen om duurzamere keuzes te maken, bijvoorbeeld op het gebied van afvalscheiding.