De Fractie stelt zich voor!

08. Foto Kitty Rang (KLEIN)Mijn naam is Kitty Rang en ik ben vierdejaarsstudent wis- en natuurkunde. Na een bestuursjaar bij de studievereniging wiskunde, Desda, en een jaar als voorzitter van de FSR FNWI, vond ik het tijd om me in te gaan zetten voor de gehele universiteit. Daarom ben ik dit jaar fractielid van AKKUraatd! In die hoedanigheid wil ik onze fantastische USR-leden ondersteunen en me bezighouden met het organiseren van de campagne van dit jaar.

 

 

 

Ik ben Johannes, 2407. Foto Johannes Fiebig (KLEIN) jaar oud en inmiddels alweer 4 jaar geleden naar Nederland verhuisd om hier Psychologie te gaan studeren. Waar binnen het studeeraspect nog ruimte voor verbetering is, heb ik in de afgelopen jaren op verschillende manieren mijn steentje bijgedragen aan een actief studentenleven. Zo heb ik in een veeltal commissies gezeten, een bestuursjaar bij SPiN, de studievereniging van psychologie, en een medezeggenschapsjaar binnen de Facultaire Studentenraad der Sociale Wetenschappen vervuld. Aangezien ik dit college jaar vooral zal moeten focussen op mijn studie is een medezeggenschapsjaar op universiteitsniveau helaas geen optie voor mij. Wel zou ik de ideeën van AKKUraatd graag steunen. Specifiek sta ik dit jaar voor een reducering (of het voorkomen van een verhoging) van het aantal multiple-choice tentamens, het tegenhouden van alle eventuele rendementsverhogende maatregelen buiten het Bindend Studie-Advies en het terugbrengen van fulltime besturen aan de RU.

Medezeggenschap is ontzettend belangrijk, maar kan pas echt serieus worden genomen als een voldoende hoeveelheid studenten daadwerkelijk achter de ideeën van de studentenpartijen staat en dit door het afgeven van hun stem laat zien. Ik hoop dus zoveel mogelijk van jullie enthousiast te kunnen maken om tijdens de verkiezingsweek daadwerkelijk te gaan stemmen!