De Fractie stelt zich voor!

12185484_1018801798140044_3692781217320450065_o

 

Ik ben Maarten Heinemann. Inmiddels ruin twee jaar geleden raakte ik in gesprek met iemand van AKKUraatd. Ik was destijds net aangesteld als bestuur van de Geschiedenis Studenten Vereniging Excalibur, maar ontdekte een gaatje in mijn agenda om ook actief te worde voor AKKUraatd. Ik rolde in de wereld van de werkgroep en zag van alles wat mij beviel. In 2015 nam ik deel aan de verkiezingen en zat daaropvolgend in 2015-2016 namens AKKUraatd in de Universitaire Studenten Raad. Ook dit jaar ben ik actief bij AKKUraatd, maar dan als fractielid!

Naast de AKKUraatd fractie, ben ik actief bij de NSRV. Phocas, de GSV Excalibur en dans ik iedere maandag bij SDVN Dance Fever. Mijn lievelingsdier is de panda. Dit behoeft weinig motivatie, maar om een volledig beeld te geven zal ik toch een enkel punt uitlichten. De panda is namelijk een uiterst unieke diersoort die evenals ik een oorsprong kent in Azië. Daarbij is het een dier dat door alle menselijke cultuur barrières breekt, door zowel zwart, als wit, als Aziatisch te zijn. Deze politiek correcte natuur maakt het beestje tot een prachtig voorbeeld.

 

Hoi! Mijn naam is Renske Willemsrenske en dit jaar ga ik me inzetten voor de fractie van AKKUraatd. Afgelopen jaar heb ik de bestuursfunctie commissaris PR vervuld bij studievereniging Postelein en heb ik me vooral bezig gehouden met acquisitie en representatie bij externen. Dergelijke taken wil ik dit jaar binnen de fractie ook met liefde oppakken.

Verder ben ik bezig met het afronden van de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen, en dit combineer ik met een jaartje in de Facultaire Studentenraad Sociale Wetenschappen. Hiernaast geef ik bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining aan scholieren. Doorgaans doe ik meer naast mijn studie, dan dat ik daadwerkelijk studeer.

Mijn interesse in de medezeggenschap kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Op de middelbare school maakte ik deel uit van de leerlingenraad en de medezeggenschapsraad. Dit is natuurlijk kleinschalig, maar ik ben van mening dat als je wilt dat er iets verandert, je jezelf zal moeten laten horen. Bij AKKUraatd sta je daar niet alleen voor. Binnen studentenvakbond AKKU is er altijd wel iemand die je kan helpen en met je mee wil denken, en dat motiveert enorm! Dus stap vooral naar voren met al je input en overpeinzingen, je kunt meer bereiken dan je in eerste instantie verwacht. Tot die tijd: Wie weet lopen we elkaar nog tegen het lijf bij Café de Fuik, mijn tweede huis. Cheers!