De Fractie stelt zich voor!

Last but not least; De USR geleding binnen de Fractie

01. Foto Isa Corbeek (KLEIN)Hallo leuke lezer! Ik ben Isa Corbeek, 21 jaar en geboren en getogen in het prachtige Nijmegen. Inmiddels ben ik derdejaars student Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies en volg ik ook een voorbereidende minor Politicologie. Dit jaar ben ik niet alleen fractie-lid van de leukste studentenpartij van Nijmegen, AKKUraatd, maar mag ik mezelf ook Vicevoorzitter van de Universitaire Studentenraad noemen. Ik vind het leuk en leerzaam om naast mijn studie actief te zijn. Zo heb ik al veel ervaring als vrijwilliger bij verschillende vrijwilligersorganisaties en ben ik vorig jaar bestuurslid Externe Betrekkingen geweest van Studievereniging Umoja.

Tijdens mijn bestuursjaar ben ik ook in contact gekomen met medezeggenschap en ben ik erachter gekomen dat we als studenten een belangrijke stem hebben die gebruikt moet worden. Ik ben van mening dat er nog veel te veranderen en verbeteren valt op onze universiteit en daarom heb ik ervoor gekozen om mezelf vol passie in te gaan zetten voor de medezeggenschap. AKKUraatd is voor mij de perfecte partij omdat de punten van AKKUraatd overeenkomen met mijn idealen en daarnaast is AKKUraatd ook heel toegankelijk en gezellig! Ik vind het belangrijk dat wij als studenten van de Radboud Universiteit  kwalitatief hoogstaand onderwijs krijgen en de medezeggenschap sterk is en goede trainingen krijgt. Daarnaast houdt academische vorming veel meer in dan enkel met je neus in de boeken zitten, dus vind ik het belangrijk dat de campus bruisend is.

En last but not least: ik ga me dit jaar inzetten voor een duurzamere universiteit, want de wereld moet duurzamer en de universiteit heeft daar een belangrijke voorbeeldfunctie in. Heb je vragen of ideeën? Spreek me gerust aan!

 

 02. Foto Dinja de Vries (KLEIN)Mijn naam is Dinja de Vries en net begonnen aan mijn master Religie en Beleid aan de faculteit FTR. Mijn bachelors antropologie en islamstudies heb ik ook in Nijmegen gehaald. Ik vind Nijmegen een van de leukste, zo niet de leukste stad van Nederland en de universiteit en het studentenleven is daar een belangrijk onderdeel van. Dankzij mijn bestuursjaar bij de culturele koepel CHECK is mijn interesse in medezeggenschap op de universiteit gewekt. Dit jaar heb ik de eer mij de fractievoorzitter te noemen van AKKUraatd. Behalve dat het een ontzettende gezellige club mensen is bij AKKU(raatd), is medezeggenschap ook ontzettend belangrijk. De universiteit scoort over het algemeen goede cijfers, maar het kan altijd beter! Daarom is het jammer dat medezeggenschap weinig leeft op de universiteit. Daar willen we graag wat aan doen door bijvoorbeeld campusrondes en medezeggenschapscafés. Overigens staan we op elk moment open voor een leuk gesprek, over serieuze of iets minder serieuze zaken.  Mailen kan ook naar info@akkuraatd.nl. Hopelijk tot spreeks!.

 

fotomichelleIk ben Michelle Snaterse, 25 jaar. Ik ben derdejaars student Engelse Taal en Cultuur en ben op dit moment penningmeester van Great Anglo-Saxon Gobblers G.A.G.. Ook zit ik al twee jaar met veel plezier in de opleidingscommissie van Engelse Taal en Cultuur, waardoor ik op een andere manier naar de universiteit ben gaan kijken. Dit heeft er toe geleid dat ik mij graag nog verder in wil zetten voor mijn medestudent en actief wil blijven binnen de universiteit via AKKUraatd. Ik kijk er dan ook naar uit om mij actief in te zetten voor AKKUraatd om de universiteit naar een hoger niveau te tillen.