De Week van

De Week van

De Week van … 

06. Foto Iris Pieneman (KLEIN)

Iris Pieneman

De afgelopen tijd hebben wij met AKKUraatd veel interessante en belangrijke kwesties onderhanden genomen. Wij zijn bezig geweest met het realiseren van onze plannen die wij zo enthousiast hebben bedacht. Het is dan ook een hele leuke en leerzame ervaring om niet alleen een verkiezingsplan te bedenken, maar ook te werken aan de uitvoering onze ideeën. Het is een ervaring waar ik, ook al zijn we pas net begonnen, al heel veel van heb mogen leren.

Zo is er afgelopen week een AKKUluncht geweest op de Rechtenfaculteit waarbij we aan studenten hebben uitgelegd hoe zij bepaalde problemen op de universiteit kunnen aankaarten en bij wie ze dan moeten zijn. Als je benieuwd bent naar de uitkomst van de lunch, staat er een inhoudelijk verslag op onze site. Dit is niet alleen een informatieve bijeenkomst voor studenten die wij meer kennis en inzicht willen geven over de universiteit maar ook een mogelijkheid voor studenten om hun ideeën en problemen aan ons te laten horen. Met al die nieuwe kennis kunnen wij weer verder met het verbeteren van de universiteit. Laat dan ook zeker je stem aan ons horen als je een probleem hebt of vindt dat iets anders zou moeten!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook bezig me de alledaagse zaken binnen de commissies. Wij zijn de campusronde van komende week op de rechtenfaculteit druk aan het voorbereiden. Ook daar staan wij om de meningen van de studenten te horen. In de fractie zijn we steeds bezig met het aanpakken van bestaande kwesties en problemen maar dus ook met het stimuleren van studenten om hun mening aan ons te laten horen. Ook gaan de verschillende commissies die we hebben elke week weer verder aan het verbeteren van AKKUraatd. Zo zijn we steeds bezig met het vernieuwen en bijhouden van onze PR en zijn er commissies bezig met het regelen van onze activiteiten zoals de campusrondes en de medezeggenschapcafés.

Zelf ben ik lid van de campagnecommissie en daarvoor zijn we al vroeg begonnen met brainstormen en plannen. We zijn vooral bezig met het verzamelen van informatie voor ons nieuwe verkiezingsprogramma. We kijken welke kwesties momenteel spelen en of we daar volgend jaar nog verder aan kunnen werken. En ook kijken we welke nieuwe kwesties boven tafel komen waar wij als AKKUraatd een mening over vormen aan de hand van de meningen van studenten. Al de punten die we kunnen verzinnen komend jaar gaan we bundelen en filteren zodat we ook dit jaar weer een verkiezingsprogramma neer kunnen zetten waar wij en onze nieuwe kandidaten trots op kunnen zijn! Heb jij zelf ideeën voor ons programma of de verkiezing en/of lijkt het je leuk om ons te helpen? Laat het ons dan weten door een van ons aan te spreken of te mailen!

Hopelijk tot de volgende keer!

Groetjes,
Iris