#15 Job Veltman

[For the English version, click here.]

Mijn naam is Job Veltman. Ik zit in het tweede jaar van mijn opleiding Filosofie en sta op plek #15 van de lijst. Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg ik de kans om me in te zetten voor de studenten op de fijnste faculteit van de universiteit door lid te worden van de Facultaire Studentenraad FTR. Daar kreeg ik de medezeggenschapssmaak te pakken, en dit jaar houd ik me dan ook bezig met de PR van AKKUraatd en de inhoudelijke ondersteuning van de Raadsleden.

Door mijn ervaring in de Facultaire Studentenraad en bij de Inhoudelijke Commissie van AKKUraatd weet ik hoe belangrijk het is dat studenten vertegenwoordigd worden door een partij die opkomt voor álle studenten – en niet alleen voor een kleine groep actievelingen. Een partij die zich ook hard maakt voor minder eenvoudige en sexy programmapunten, waar niet zo makkelijk mee te scoren valt. Een partij ook met idealen en een langetermijnvisie voor de Radboud Universiteit en iedereen die op de campus rondloopt.

Volgens mij is AKKUraatd deze partij – een partij voor jonge en oude, gewone en minder gewone, besturende en onbestuurbare studenten. De keuze om te solliciteren voor een plek op de lijst was dan ook snel gemaakt. Hoewel de kans dat ik zelf in de Universitaire Studentenraad kom, vrij klein is, zou ik me volgend jaar graag willen inzetten voor de studentenpanels, zodat studenten beter hun stem kunnen laten horen op de universiteit. Daarnaast droom ik stiekem van een universiteit waar Nederlandse en niet-Nederlandse studenten samen één gemeenschap zijn.