Nieuwe #11 voor lijst AKKUraatd

[To read this article in English, click here] 

Met veel enthousiasme presenteert AKKUraatd een nieuwe kandidaat voor de verkiezingen! In april presenteerden wij onze vijftien-koppige lijst, deze lijst zal worden aangevuld met informatica student Bas van der Zandt.  

Helaas gaat dit gepaard met het intrekken van de kandidaatstelling van Arnaud van Vierzen. Arnaud studeert Geneeskunde en heeft zich in verband met zijn wachttijd voor de co-schappen – op advies van de universiteit – tijdelijk uitgeschreven bij de universiteit. Studenten die op 1 februari van het verkiezingsjaar niet staan ingeschreven, verliezen hun actief én passief kiesrecht.

Het effect van deze regel is erg groot op Geneeskundestudenten. Wanneer zij hun bachelor hebben afgerond, moeten zij mogelijk een paar maanden wachten totdat zij aan hun co-schappen kunnen beginnen. Als de student zich uitgeschreven heeft, kunnen zij zich op dat moment niet verkiesbaar stellen voor het jaar daarop als hij of zij medezeggenschapsambities heeft. Geneeskundestudenten die aan het eind van hun bachelor zich verkiesbaar willen stellen voor één van de raden maar weten dat ze een tijd moeten wachten op hun co-schappen,  zouden het jaar daarop slechts collegegeld betalen, alleen maar om zitting te mogen nemen op een eventueel verkozen plek. Zo wordt het recht op vertegenwoordiging van Geneeskundestudenten ontnomen.

Een kwalijke zaak, vindt AKKUraatd. Het stembureau heeft aangegeven naar deze regel te gaan kijken voor de volgende jaren, maar voor Arnaud kon geen uitzondering worden gemaakt. Hij zal wel onderdeel van ons team uit blijven maken. AKKUraatd zal zich tijdens en na de verkiezingen hard blijven maken voor goede vertegenwoordiging voor elke student!