Over ons

Wat is AKKUraatd?
In 2002 is fractie AKKUraatd opgericht en sindsdien doen wij mee aan de jaarlijkse verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad (USR). Afgelopen verkiezingen heeft AKKUraatd vier (van de acht te verkiezen) zetels voor de Universitaire Studentenraad (USR) verkregen. De andere gekozen zetels zijn voor asap. Verkozen zijn Sarah Boulehoual, Daan Willems, Jasmijn Vos en Jelle Verploegen. Wil je weten waar de fractie zich dit jaar voor inzet in de USR? Lees dan ons verkiezingsprogramma

Al jaren levert AKKUraatd vele brieven, rondvragen en notities en ook buiten het formele circuit zijn wij zo actief en zichtbaar als mogelijk. Over actief en effectief zijn gesproken: zie hier een overzicht van de zaken die we vorig jaar bereikt hebben. Klik in het uitschuifmenu ook eens verder om te kijken wat we eerdere jaren bereikt hebben. Sinds dag 1 zet AKKUraatd zich vol overtuiging in voor goed onderwijs, een studentenleven voor iedereen, een duurzame universiteit en sterke medezeggenschap.

Het team van AKKUraatd na de verkiezingsuitslag in juni 2020.

Wij onderscheiden ons
AKKUraatd kenmerkt zich door een constructief principiële inslag. Wij zijn een sterke, effectieve fractie en bovendien een hecht en gezellig team. Wij zijn verbonden als werkgroep aan Studentenvakbond AKKU. Daardoor hebben wij het voordeel altijd een kritische ALV achter ons te hebben staan en worden wij gecontroleerd. Wij onderscheiden ons als fractie door onze professionele structuur en de rijke bron van kennis waaruit wij kunnen putten (oud-AKKUraatd’ers, de Landelijke Studentenvakbond en het Landelijk Overleg Fracties). AKKUraatd staat voor inhoud, durft een langetermijnvisie te hebben en gaat grote problemen per definitie niet uit de weg. In deze hoedanigheid vormen wij al jaren een sterke en continue basis binnen de USR.

Actief en zichtbaar
Naast onze werkzaamheden binnen de commissies, taskforces en vergaderingen van de USR, zijn we ook daarbuiten actief. We organiseren maandelijkse borrels en brengen de befaamde Toilet Paper (eerst: pleekrant) meerdere malen per jaar uit. Daarnaast proberen wij zo dicht mogelijk bij de student te staan, door ze direct om input te vragen. Dat doen we door middel van ‘AKKUraatd campusronde‘, waarbij we met onze kenmerkende paal de faculteiten langsgaan om op post-its concrete suggesties te krijgen. Zo krijgen we per keer wel 60 suggesties die we mee kunnen nemen in de USR en ons verkiezingsprogramma. Wil je meer zien van wat we allemaal doen? Bezoek dan onze Facebook of Instagram!

Het team van AKKUraatd na de verkiezingsuitslag in mei 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + vier =