Solliciteren voor de kieslijst!

[Click here for the English version]

AKKUraatd is momenteel met vier zetels vertegenwoordigd in de Universitaire Studentenraad (USR), de hoogste vorm van medezeggenschap op de Radboud Universiteit. De USR-leden worden ondersteund door een enthousiaste fractie. Jij kan komend jaar één van deze rollen vervullen!

Waarom kiezen voor AKKUraatd?
Bij AKKUraatd werk je met een schat aan ervaring en een betrokken groep mensen die de studentenfractie al vele jaren kenmerken: al sinds 2002 zet AKKUraatd zich in om de studenten van de Radboud Universiteit te vertegenwoordigen. AKKUraatd gelooft dat een student alle vrijheid moet krijgen die hij of zij nodig heeft om zich te ontplooien. Deze overtuiging kun jij helpen uitdragen in zowel de fractie als in de USR. De sterke basis van AKKUraatd bewijst zich al jaren als een krachtig front in de USR. Centraal hierbij staan onze vier pijlers – Goed Onderwijs, Duurzaamheid, een Studentenleven voor Iedereen en Sterke Medezeggenschap. Vanuit deze pijlers heeft AKKUraatd de afgelopen jaren veel ingebracht en weten te bereiken. En jij kunt daar een vervolg aan geven!

AKKUraatd biedt…

  • Een platform om jouw idealen te verwezenlijken;
  • Een fractie met ervaring in de studentenpolitiek sinds 2002;
  • Een samenwerking met de Studentenvakbond AKKU en de Landelijke Studentenvakbond
  • Een grote fractie van 30 mensen die samen met jou aan de slag willen
  • Een gezellige groep met een hecht verenigingsgevoel;
  • Trainingen op het gebied van campagnevoeren en politiek.

Lijsttrekker
De nummers 1, 2, 3, 4 en 5 op de lijst zijn de lijsttrekkers. Gezien het huidige zetenaantal maken zij kans om namens AKKUraatd in de USR te komen. Wanneer jij lijsttrekker wordt, wil jij je dus graag een jaar lang inzetten om alle studenten te vertegenwoordigen en de doelen van AKKUraatd te realiseren. Als USR-lid ben jij veel tijd kwijt met vergaderingen en vraagstukken rondom universiteitskwesties. Hierdoor zul jij je studie een jaar lang op een lager pitje moeten zetten, maar dit is het zeker waard. Vanuit de universiteit krijg jij een financiële vergoeding en het is een ontzettend leerzame ervaring.

De uitgebreide vacature voor lijsttrekker is te vinden via deze link

Ben jij onze nieuwe lijsttrekker? Solliciteer dan!


Lijstduwer

Dit zijn de nummers 6 t/m 15 op de kieslijst. Lijstduwers maken geen kans op een plek in de USR, voorkeursstemmen daargelaten, maar zijn onmisbaar op de kieslijst. Jij wil je inzetten voor AKKUraatd en onze standpunten, maar wilt niet het komende jaar in de USR komen. Wel ben jij voor en tijdens de campagneweek druk om de campagne nog succesvoller te maken dan vorige jaren en een zo sterk mogelijk verkiezingsprogramma op stellen. Als lijstduwer vind jij het leuk om je samen met de rest in te zetten voor AKKUraatd

Sta jij komend jaar als lijstduwer op onze kieslijst? Solliciteer!


Fractielid
De fractie bestaat uit alle actieve leden van AKKUraatd. Je kunt het dus vergelijken met een sport- of studievereniging. In de fractie zitten allerlei studenten van de Radboud Universiteit. Sommigen hebben zelf op de verkiezingslijst van AKKUraatd gestaan en anderen hebben zich aangesloten omdat zij graag het verschil willen maken op onze universiteit. Wanneer jij solliciteert voor lijsttrekker of lijstduwer, kun je dus ook in de fractie komen.

Als fractielid kun jij je aansluiten bij één of meerdere commissies. De fractie vergadert eens in de twee weken over zaken in de USR en de stand van zaken binnen de verschillende commissies. Zo blijf jij op de hoogte van de ontwikkelingen op de Radboud Universiteit en kan de fractie de USR-leden ondersteunen in hun werk. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd en leer je binnen de fractie en de commissies nieuwe mensen kennen. In de fractie zijn allerlei faculteiten en studies vertegenwoordigd en het is dan ook de plek voor een goed gesprek, leuke activiteiten en een heleboel gezelligheid naast je studie.

Wanneer jij je wilt aansluiten bij de fractie, kun je een mail sturen naar akkuraatd@akku.nu! Je hoeft hiervoor niet te solliciteren.

Enthousiast?
Begin je al enthousiast te raken? Zo ja, kom dan op dinsdag 25 januari 12.30-13.30u of dinsdag 1 februari 12:30-13:30 naar de informatielunches van AKKUraatd. Hier krijg je verder toelichting van de huidige fractieleden over wat AKKUraatd de beste fractie maakt en waarom een USR-jaar of fractiejaar in heel veel opzichten een verrijking is.

Solliciteren!
Je kan voor vragen altijd terecht bij de fractie door een mailtje te sturen naar akkuraatd@akku.nu. Dan kun je een keer een kop koffie drinken met een fractielid of zelfs aanschuiven bij een fractievergadering! Ben je toch al overtuigd? Solliciteren kan door een mail te sturen naar socoakkuraatd@akku.nu. Vragen mogen hier natuurlijk ook altijd gesteld worden. In je sollicitatiebrief voor zowel lijsttrekker als lijstduwer zien we graag een CV, een motivatiebrief en telefoonnummer. De deadline om te solliciteren lag oorspronkelijk op zondagavond 13 februari, maar is vanwege eerdere foutieve communicatie verlengd tot vrijdag 25 februari om 23:59 uur!