Job Veltman

>>>>>[English version click here]<<<<

Job Veltman

Mijn naam is Job Veltman, ik ben 19 jaar oud en studeer Filosofie. Na een klein jaar in de Facultaire Studentenraad FFTR heb ik de overstap gemaakt naar de steunfractie van AKKUraatd. Ik houd me bezig met de inhoudelijke ondersteuning van de USR-leden en het vullen van de Pleekrant/Toilet Paper.

Ik vind het ontzettend treurig dat studenten aan steeds hogere eisen en strengere regimes worden onderworpen. Politici zetten grote groepen studenten weg als ‘pretstudenten’, de universiteit verwacht steeds meer van ons en de toepassing van de rechten van studenten is vaak afhankelijk van de willekeur van de docent.

Wat mij al helemaal verdrietig maakt, is dat veel studenten denken dat het antwoord op deze rat race is, dat zij zelf harder moeten rennen. Studeren wordt dan een wedstrijdje zo snel mogelijk studiepunten halen, waarbij je je eigen gevoelens moet negeren en je medestudenten als concurrenten of middelen moet zien. Ieder voor zich en God voor ons allen.

Ik weet dat het niet zo hoeft te zijn en dat het anders kan. Met studentenvakbond AKKU en de fractie AKKUraatd hoop ik het komende jaar te kunnen bijdragen aan het creëren van een Radboud Universiteit waar personeel en studenten graag komen om zich te ontwikkelen, met een toegankelijk studentenleven voor iedere student.

Heb jij vragen, opmerkingen of input voor Job? Mail hem dan via job@akkuraatd.nl

 

[Lees hier ons volledige verkiezingsprogramma]