USR-partijen vragen om actie!

Op donderdag 7 september hebben vier partijen uit de universitaire studentenraad, tijdens het debat over de GNSV, een open brief overhandigd aan Han van Krieken. De partijen vragen het College van Bestuur om actie te ondernemen en hun eigen principes na te leven. 

De partijen nemen het College van Bestuur kwalijk dat een organisatie als de GNSV een plek had op de introdcutiemarkt. “Wij hekelen de houding van het CvB in deze situatie; ze hadden kunnen weten over welke organisatie het hier gaat. Het statement dat het CvB maakte naar aanleiding van het incident op de introductiemarkt veroordeelt het geweld, maar voegt daaraan toe dat haatdragende ideeën onacceptabel zijn. Dit zijn lege woorden, aangezien de GNSV die ideeën gewoon uitdraagt en het CvB niet heeft gereflecteerd op de toelating van de GNSV.” zeggen de partijen in hun open brief.

De toelating van de GNSV staat volgens de partijen haaks op de principes van de Radboud Universiteit over diversiteit, veiligheid en inclusiviteit. “De ideeën van verenigingen als de GNSV en gelijkgestemde verenigingen staan haaks op de rechten van vrouwen, mensen van kleur en LHBT’ers.” Zeggen de partijen in hun brief. “Daarom zijn wij van mening dat dit soort verenigingen actief geweerd moeten worden van Radboud-evenementen. Wij roepen het CvB op om hier actie op te nemen.”

Lees het artikel van de ANS