USR-update #19: Zeg nee tegen proctoring!

Hee allemaal! Leuk dat jullie weer je weg naar onze blog pagina hebben gevonden. Zoals sommigen wellicht al hebben gemerkt heeft een deel van ons vier zich naast de blogs ook op vlog-ijs begeven de afgelopen tijd!

Naast dat wij dat natuurlijk super leuk vinden om te doen, heeft dat ook zeker iets te maken met volgende week. Dan zijn namelijk (eindelijk) de medezeggenschapsverkiezingen! Van 2 t/m 4 juni kan je via ru.nl/verkiezingen stemmen.

Ik merk dat iedereen bij ons echt haar/zijn uiterste best doet, want nadat we afgelopen jaar de grootste studentenpartij van Nijmegen zijn geworden, willen we nu dat ook echt in het aantal behaalde zetels laten zien! Op naar de 5 (of meer :p) zetels dit jaar dus! (Voor het niet weet, er zijn 8 verkiesbare zetels binnen de Universitaire Studentenraad.)

Zoals Ties vorige week al schreef hebben we in Nijmegen altijd een behoorlijk hoog opkomstpercentage, hopelijk daalt dat niet te erg dit jaar vanwege Corona! Dus ga absoluut stemmen volgende week en roep ook zeker al je vrienden en kennissen op om dat te doen. En het liefst op AKKUraatd natuurlijk haha

Naast alle verkiezingsvoorbereidingen, alle promo, alle like en deel acties, alle winacties voor leuke AKKU groentepakketten, alle communicatie, alle voorstelfilmpjes komt er natuurlijk ook nog een geweldig verkiezingsfilmpje aan volgende week. Als die weer zo prachtig wordt als die van vorig jaar (nu nog te vinden op onze home page van de website), kun je echt nog meer genieten straks!

Daarnaast was er ook weer een Gemeenschappelijke Vergadering gisteren. Hierin hebben wij onze petitie tegen proctoring aangeboden aan het college van bestuur! Inmiddels is deze petitie maar liefst 1470 keer ondertekend. Hieruit blijkt dat dit onderwerp ontzettend leeft onder de studenten en dat het gebruik van proctoring echt stop gezet moet worden!! (zie ook mijn vlog over proctoring voor meer info).

De petitie kan uiteraard altijd nog ondertekend worden: akku.nu/stop-proctoring!

Deze week zal het college van bestuur een besluit nemen over het gebruik van proct oring, uiteraard met onze en jullie handtekeningen in het achterhoofd!! Want bijna 1500 studenten kan je niet zomaar links laten liggen natuurlijk. We houden je op de hoogte!

Heb je nog vragen, opmerkingen, tips, leuke ideeen, nieuwe verkiezingspunten al en/of kan je goed zingen, mail dan nu naar marina@akku.nu!