Wekelijkse update #7: Inclusie en de barricades op!

Ik merk dat ik een ‘Tiesje heb gedaan’ en ook 1 dag te laat ben oeps, maargoed hierbij de update van vorige week! Zebravissen, regenwormen, mojito’s, inclusie, ‘je bent nodig’ en nog meer, lees snel verder:

Afgelopen week was ondanks de carnavals ‘vrije dagen’ weer goed druk! We begonnen op de maandag met een Algemene Leden Vergadering van AKKU, die (gelukkig : ) niet zo lang duurde, waarna er gezellig nagepraat werd op de borrel.

Dinsdag was een ‘vrije’ dag waarop ik volgens planning eindelijk weer een goed dagje aan mijn stageverslag ging zitten. In het kort kijk ik naar de calciumhuishouding bij zebravissen en de invloed van een calciumtekort of -overschot op de bot- en kraakbeenontwikkeling. Het uiteindelijke doel is het beter begrijpen van osteoporose (botbroosheid) bij de mens. Goed, genoeg over zebravissen :).  Als je meer wil weten schroom niet om het te vragen (marina@akku.nu)!

Er kwam helaas genoeg langs die dinsdag om me van mijn stageverslagwerk te houden, maar ik heb er toch zeker een paar uurtjes aan kunnen zitten. Die avond hadden we fractiebestuursuitje, veel gezelligheid, regenwormen en mojito’s!

Woensdag had ik de tweede sessie van een workshop diversiteit en inclusie geregeld vanuit StudentLife. Samen met een aantal koepelbestuurders hebben we het in totaal nu 8 uur lang gehad over diversiteit en inclusie. Het was goed om het zo open met elkaar er over te hebben, zo blijkt dat anderen/externen soms hele andere dingen bij jouw organisatie zien dan wat jij denkt dat zij zullen zien. Ook ben je soms onbewust een heel stuk minder inclusief dan je denkt. Daarnaast kwam naar voren dat onduidelijkheid binnen je organisatie ook afstand creëert, iets waar AKKU (of was het nou AKKUraatd) misschien nog wel iets van kan leren :p. Een goede tip hiervoor was om eerst duidelijk naar voren te brengen wat een eerste stap kan zijn om bij de organisatie te komen, en om pas later de volledige organisatiestructuur in detail uit te leggen. Dus ik zou zeggen kom allemaal een keer langs bij een borrel van AKKUraatd!

Vanuit de USR organiseren we dinsdag 3 maart het event: How to internationalise your association. Hier zijn onder andere een paar coole workshops en spreken een aantal verenigingen over hun ervaringen en stappen die zij genomen hebben voor het internationaliseren. Ook spreken internationale studenten over hun ervaringen en waar nog verbeteringen zitten. Er zijn nog wat plekjes over, dus als je dit op tijd leest kom vooral vanaf 18 uur naar Theaterzaal C. De vraag voor dit evenement kwam vanuit verschillende koepelverenigingen omdat Nijmegen steeds meer internationale studenten herbergt. Gelukkig staan de meeste verenigingen ook voor niet-Nederlands sprekende studenten open, maar met alleen de taal van de communicatie aanpassen naar het Engels ben je er natuurlijk nog niet. Dus bij dit event leren we wat er nog meer allemaal bij komt kijken en hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt bij jouw vereniging! (jeeej weer inclusie)

Dan afgelopen weekend: als je AKKUraatd volgt op Instagram zag je al vele strijdlustige, verregende, toch nog wel enthousiaste foto’s van onze USR fractie in de story voorbijkomen. We waren weer eens bij een klimaatmars! Want ondanks dat gelukkig steeds meer mensen door hebben dat het klimaat niet helemaal meer doet wat het vroeger deed en dat de aarde nog steeds opwarmt, is er qua beleid nog niet echt verandering merkbaar.. De straten en barricades maar weer op dus! Deze mars was iets kleinschaliger, namelijk alleen voor Utrecht, maar natuurlijk net zo belangrijk, want hoe meer tegengeluid hoe beter! Wereldwijd start in april de klimaatactie-maand. Deze wordt op 3 april afgetrapt met een behoorlijk grootschalig evenement: de internationale klimaatstaking! Deze zal voor Nederland weer in Utrecht zijn en start om 14 uur. En onthoud het is een staking, dus ik heb afspraken/colleges/werk/iets anders gepland, telt natuurlijk niet als geldig excuus 😉 

Als afsluiting een verwijzing naar de RU slogan: Je bent nodig. Dus sluit aan 3 april!