USR update

Wekelijkse USR update #4

En dan is het mijn beurt! Dit was weer een interessante leuke (drukke!) week in dit USR jaar. Afgelopen maandag hadden we de Afsluitende Gemeenschappelijke Vergadering waarin we gingen stemmen over onder andere een advies over het Noodsfonds waar Fabian vorige week al over schreef. Onze Bart had een prachtig pleidooi geschreven met een waslijst aan argumenten om toch echt een commissie in te stellen die over de aanvragen voor het Noodfonds oordeelt. Daarmee pleitten we ervoor om deze beslissing niet bij één persoon te laten liggen. (Benieuwd naar meer info over het pleidooi van Bart, laat het ons weten via info@akkuraatd.nl!) Daarnaast werd er nog gevraagd naar hoe het Noodfonds bij andere universiteiten is geregeld, waar geen duidelijkheid over was.

Uiteindelijk werd er dus besloten om niet in te stemmen met de vorm van het Noodfonds die het universiteitsbestuur voorstelde. Wij zijn, zoals je ondertussen waarschijnlijk wel weet, van mening dat hoe de regeling nu voorlag hoe dan ook niet toereikend was. Maar ook als gehele USR waren we uiteindelijk van mening dat er nog informatie ontbrak, dus we zien dit stuk een volgende cyclus (verbeterd) weer terug.

Dinsdag hebben we nog gezeten met het Green Office over het Duurzaamheidsconvenant wat je als vereniging kan tekenen. Er komt een mooie website aan met verdere informatie en tips en tricks om je vereniging verder te verduurzamen, dus hou onze PR, die van de USR en de website van het Green Office in de gaten!           
Later op de dag zat ik nog met Ties en Auke met de relatiebeheerder van het ICT Service Centrum van de RU. Hier spraken we onder andere over een virtual desktop, het digitaal toetsen en de komst van het nieuwe Microsoft Office 365 waarmee je goed online, privacy-veilig kan samenwerken.

Donderdagochtend zat ik met een aantal personen van het Facilitair Bedrijf en nog 2 andere USR leden samen om het te hebben over voedselverspilling binnen de RU. Het bleek al gauw dat het Facilitair Bedrijf al ontzettend goed op weg is om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Echter bij de catering blijft het lastig, ivm voedselveiligheid en doorverkopen/weggeven van wat over is. Bij dit gesprek zat ook een student die onderzoek ging doen naar de voedselverspilling bij deze catering, ik ben erg benieuwd wat daar verder uit komt!

Die middagpauze stonden we met AKKUraatd in grote getalen bij de nieuwe ingang van het Eramusgebouw voor onze Campusronde van de Faculteit der Letteren en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Door middel van een uitwisseling van gratis koffie en thee voor input hoe wij de universiteit hopelijk steeds weer iets kunnen verbeteren hebben we weer een heel bord vol kunnen schrijven! Daar had ik bijvoorbeeld een leuk gesprek met 2 Erasmusstudenten over taalcursussen die hier op de RU worden aangeboden.

Ook hebben we deze week onze voortgang van de punten uit ons verkiezingsprogramma laten zien. Het overzicht kan je vinden op onze site en op onze Facebook en Instagram. En vanaf aankomende week zullen we de punten van het voortgangsdocument uitlichten op Instagram, dus volg ons snel als je dat nog niet deed!

En dan als laatste, misschien heb je ze al voorbij zien lopen, maar sinds deze week hebben we nieuwe, coole, mooie, rooie AKKUraatd-truien! Wil je die in het echt bekijken, kom dan morgen (maandag 10 feb) naar Van Ouds, daar hebben we een leuke AKKUraatd borrel!

Heb je nog vragen of opmerkingen, of een leuk wist-je-datje, stuur dan vooral een mailtje naar marina@akku.nu!